A pice of Art

Målarkurs i gestalt för gestaltare

Måleri och gestaltterapi i samma kurs.
Jag är stolt och tacksam över att jag nu följer min intuition att göra det jag tänkt sedan jag kom i kontakt med Gestaltterapi för 20 år sedan, att förena utforskandet i måleri med utforskande i personlig utveckling genom Gestaltterapi. Att i awareness vara i the cycle of experience genom färg och form.

För vem?

 • För dig som är trygg och bekant med gestaltfilosofin och de teoretiska grunderna

 • För dig som är yrkesverksam gestaltterapeut eller gestaltkonsult

 • För dig som vill ha inspiration till ditt gestaltutövande

 • För dig som är nyfiken på hur måleri kan berika arbetet inom gestalt.

 • För dig som vill måla men brukar säga att du inte kan

 • För dig som vill utvecklas i en trygg miljö tillsamman med andra.

 • För dig som anar att det finns mer att upptäcka

 • För dig som vill vara modig

 • För dig som är nyfiken

Vad gör vi?

Vi testar olika färger, blandar, provar och utforskar. På egen hand och tillsammans. Pratar bild och form, livet och att arbeta med gestalt. Teori blandas med praktik och reflektioner.
Vi utforskar teorierna och upplevelserna kring:
 • Figur och grund
 • The cycle of experience
 • Polariteter
 • Perceptioner och projektioner
 • Egot, självet och skaparen

Sommarkurs
på Kolboryds gård i Lerum

Inga förkunskaper om måleri behövs. Vi kommer vara en liten grupp om högst 8 personer.
Fredag kl 15:00 Incheckning. Avslutning Söndag kl 16:00.
Var: Kolborydsgård Lerum 
Hur: Vi använder främst akrylfärger och akvarell på papper eller duk samt ett och annat collage.
Vad ingår?
Staffli, färger, penslar, andra verktyg och enkel sorts målarpapper ingår. Papper för akrylmålning och målarduk finns att köpa på plats. Kost och logi, middag fredag och lördag samt frukost lördag och söndag, frukt och fika.
Ej lunch lördag och söndag som var och en ombesörjer efter egen önskan.
Ta med
Egna färger och penslar om du har, och papper samt målarduk som du trivs med, i annat fall finns att låna och köpa på plats. Anteckningsbok för reflektioner, du kommer även ha användning av mobiltelefonens kamera alternativt annan digitalkamera. Hörlurar för egen musik. Oömma kläder, tofflor. Lakan, handduk.
Badkläder, vi bor intill en sjö.
Lunch för lördag och söndag. Microugn, varmvattenberedare finns.

”Att måla är att hitta gnistan, ta in och känna,
uppleva och märka livet”

Kostnad:

6 200 SEK+moms för boende i eget rum (begränsat antal)
5 900 SEK+moms för boende i delat rum

Omfattning

Kursen omfattar 16 undervisningstimmar.

Anmälan

Anmälan är bindande, Du har möjlighet att ångra din kursanmälan inom 14 dagar från dagen du anmälde dig. Kursen faktureras och betalas innan kursstart. Vid inställd kurs återbetalas hela beloppet. Mer information om kursen skickas ut närmare kursstart.

Har du frågor eller funderingar?

Ring eller SMSa Charlotta 0703 300 268
Mejla charlottafritsch@gmail.com

Varmt välkommen till Målarkurs i gestalt

Sagt om Målarkurs i personlig utveckling

"Jag tog med mig att våga och fokusera mer på process och känsla än resultat. Lärt mig så mycket om färg. Blev förvånad hur mycket målningen påverkat mig, både under tiden och efter. Detta har påmint mig om att jag uppskattar att vara i kreativa processer men tappat bort det."
"Det var en väldigt fin grupp och samtalen oss emellan gav mig lika mycket som själva måleriet."
" Reflektionsboken känns som ett väldigt bra och proffsigt verktyg och den hjälper mig att upptäcka och stanna kvar i vad jag själv tycker. Jag fick bra övning i att stå kvar i det fula och försöka se möjligheter istället."
"Jag kunde ingenting om måleri, färg, material, praktiskt och tekniker så allt sånt var nya kunskaper för mig. Tog med mig en mängd personliga reflektioner som var lika rika som färgpaletten."

Sagt om Charlotta som kursledare

"Jag uppskattar kombon av tydlighet och inspiration. Charlotta är tydlig i sina teoretiska sessioner men även inspirerande genom att visa på exempel, och praktiskt visa på vad som kan komma fram m.m. Hon hanterar olika personligheter i gruppen på ett superproffsig sätt. Och möter var och en där de är, just där och då."
"Jag uppskattar Charlottas genuina intresse för människor och utveckling, hennes förmåga att inspirera och positiva energi. Hur hon ledde samtalen i grupp, jag kände mig helt trygg. Hennes engagemang för måleriet och kunskap om färg och form. Grym."
"Välkomnande, varmt, otvunget, tilltalande anslag på alltihopa. Charlottas fina inramning med citatet om upptäckande, göra sig synlig, misstag och kreativitet höll hon också i genom sin förhållning under kursen. Praktiska tips om måleri i väl avvägd mängd och tajming gjorde att jag kunde ta till mig nya saker i lagom takt. Gillade också hur hon höll i samtalen i ringen när sårbarhet visades. Det blev väldigt hjälpsamt när hon gav olika perspektiv på målandet i relation till unfinished business och hur man kunde se på bearbetningen av/arbetet med dem."